"You will get there when you are meant to get there and not one moment sooner...so relax, breathe and be patient."

torstai 4. joulukuuta 2014

Thanksgiving in NYC


 Iltaa ystävät ja hyvää joulukuun alkua!

Viime viikolla vietimme Amerikkalaisille tärkeää juhlaa, Thanksgivingiä ja olin neljä päivää koulusta vapaalla. Tämä lyhyt loma tuli kyllä tarpeeseen ja joulukin alkaa olla niin lähellä että olen Suomen maalla ennen kuin huomaankaan! 

Ennen Thanksgiving-vapaita meillä oli midterms monilla tunneilla. Eli kirjalliset kokeet jakson puolivälissä. Stressasin niistä aika paljon, mutta kaikki meni onneksi tosi hyvin, sain A ja jopa A+ arvosanoiksi (A on siis paras). Tajusin, että pärjään niissä asioissa mitkä minua kiinnostavat ja joita rakastan, opiskelemattakin.

Marraskuun loppupuolella kämppikseni koristeli asuntomme ihanan jouluiseksi, rakastan jouluvaloja ja kynttilöitä! On niin tunnelmallinen ja kotoisa olo.


Kiitospäivän aamuna nukuimme kaikki pitkään kotona ja heräsimme omaa tahtia. Traditiona Nykissä on suuri Thanksgiving-parade Manhattanilla jossa on paljon ohjelmaa ja nähtävää, mutta sinne olis pitäny herätä ennen kuutta että olis mitään nähny livenä eikä meillä ole kaapeli-tv:tä josta paraatin näkee suorana, jäimme suosiolla kotiin koko päiväksi. Jotenka paistoin pannukakkuja aamiaiseksi ja otin kaiken ihan rauhassa. Vietimme todella rennon ja hemmotteluntäyteisen päivän; laitoin kämppikselle kynnet ja katsoimme elokuvia. Kämppis oli ostanu meille lomaksi suomalaisia herkkuja; noitapillejä, glögiä ja Fazerin suklaata. Voiko ihanammin päivä enää alkaa? 


 Iltapäivällä aloimme valmistaa kiitospäivän päivällistä joka poikkesi hyvin paljon siitä tavallisesta kalkkuna-ateriasta. Valmistimme kananrintaa sekä makoisia kasviksia, voin vieläki maistaa suussani tämän makuelämyksen kun mietin sitä. Lisäksi hieman avokadosalaattia ja valkoviiniä. Ravintola-ateria pilkkahintaan!


Jälkiruoaksi meinasimme ite väkertää mustikkapiirakkaa mutta koska täällä ei ilmeisesti myydä kermaviiliä eikä jotain muutakaan piirakkaan tarvittavaa ainesosaa, päädyimme Trader Joe'sin valmiiseen mustikkapiirakkaan ja vanilijajäätelöön, taivaallista!


Illan ohjelmassa oli dreamboardin tekoa ja lisää romanttisia elokuvia. Dreamboardia on maailman ihanin tehdä ja se valaisee ajatuksia ihan mielettömästi. Nyt tämä suuri juliste isoine kuvineen ja kannustavine lauseineen komeilee huoneeni seinällä! Luen sitä päivittäin ja muistutan itseäni asioista, joita haluan saavuttaa elämässäni. Suosittelen tällaisen tekoa!


Kiitospäivänä pysähdyin miettimään asioita joista olen kiitollinen. Ensinnäkin, olen niin superkiitollinen elämäntilanteestani ja tästä mahdollisuudesta lähteä toteuttamaan unelmiani. En ole koskaan tuntenut kuuluvani minnekään niin hyvin kuin tänne ja olen niin onnellinen tilanteestani täällä Nykissä. Olen kiitollinen perheestäni, sukulaisistani ja ystävistäni jotka auttoivat minua sekä henkisesti että rahallisesti mahdollistamaan ulkomaille lähdön.  Siitä, että olen terve ja onnellinen ja suurin osa asioista elämässäni tähän mennessä on järjestynyt kutakuinkin suunnitelmien mukaan. Joskus sitä unohtaa pysähtyä ja miettiä, mitkä asiat oikeasti merkitsee elämässä. 

KIITOS TEILLE KAIKILLE TUESTA! <3

* * * * *

Vietin lähes koko thanksgiving-loman kotosalla verkkareissa näkemättä yhtään vaivaa. Viimesenä lomapäivänä kuitenkin suoritimme ystävieni kanssa pitkäaikaisen suunnitelmamme ja menimme brunssille Williamsburgiin. Ensimmäinen brunssini ikinä ja vielä New Yorkissa! Mieletön makuelämys.


Tuhtina brunssista lähdimme kiertelemään Williamsburgia sillä tämä alue on upea ja täynnä paljon nähtävää, muutaman pysäkin päässä omasta asuinalueestani. Williamsburg on Brooklynin puolella, East River erottaa Manhattanin ja Williamsburgin ja näkymät ovat mahtavat. Näillä alueilla kaikkia kuuluisia elokuvakohtauksia on kuvattu... Mietinpä vain kuinka upeat näkymät tästä on Manhattanille pimeällä.

Täällä alkaa olla jo melko kylmä varsinki joen lähellä, välillä on jopa pakkasta! Huomaan kuitenkin välissä, että kaipaan lunta aika paljon. Täällä on niin pimeää iltaisin että ois ihana saada vähän lunta maahan!You can tell we're actors... Will & Kylan ylhäällä. Alapuolella mie ja ihanat ystäväni Paul, Kylan ja Will.


Sekä me skandinaavit från Sverige och Suomi.

 * * * * *

Joka vuosi Thanksgivingin (joka on aina torstaisin) jälkeen tulee Black Friday jolloin amerikkalaiset menevät sekaisin. Tämä päivä on kuin Stockmannin Hullut Päivät kertaa satatuhatta. Ihmiset jonottavat jopa päiviä ennen alennusmyyntejä kauppojen edessä odottaen alennuksia. Jos rehellisiä ollaan niin kyllä mieki sorruin alennusmyynteihi koska kaikki tavara myydään väh. puoleen hintaan. En vain lähtenyt kauppoihin Black Fridayna kuten monet muut vaan odotin pari päivää. Etin talvitakkia (jonka löysin!) sekä talvikenkiä (jotka myös löysin!). Näitä kenkiä olen himoinnut jo tovin ja sain ne puoleen hintaan (OMG!) lempisuunnittelijani Michael Korsin liikkeestä. Onnenpäivä!!! <3Kiitospäiväni meni siis kaikin puolin mahtavasti ja kaikki on täällä muutenkin mallikkaasti! Nyt tehtävien kimppuun joita tuli tällä viikolla jotenkin tavattoman paljon. I'll get back to you soon!

xoxo KiaInstagram - @kiarosaliina - #kiainnyc

3 kommenttia:

 1. oi, odottelinkin jo siulta uutta postausta♥ ihanaa oli lukea kuulumisiasi, kivan kuuloinen Thanksgiving teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen että edellisestä oli jo aikaa <3 Mutta kiva kuulla, kiitoksia :)

   Poista
 2. Aahh tämä sun blogis on vaan niin ihanaa luettavaa!
  Olis tosi kivaa kuulla sun laulua tääl blogissa. Että jos sulla joskus sattuis aikaa olemaan niin voisit laulaa meille! :D

  VastaaPoista

Piristät päivääni jättämällä kommentin ♥