"You will get there when you are meant to get there and not one moment sooner...so relax, breathe and be patient."

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Christmas in Finland

Tervehdykset kaikille vielä viimeistä kertaa tälle vuodelle! <3

Ajattelin vielä tässä vuoden viimeisenä päivänä jakaa teille hetkiä joulustani Suomessa. Vietin ihanan (mutta valitettavan lyhyen) loman Lapissa enkä ehtinyt valitettavasti kaikkea tekemään mitä listalla oli. Onneksi kuitenkin sain viettää aikaa perheeni sekä sukulaisteni kanssa ja ystäviänikin näin runsaissa määrin <3 

Matka alkoi reilun tunnin junamatkalla lentokentälle; onneksi asun helposti junan varrella joka menee kutakuinkin suoraan kentälle! Lento Helsinkiin meni nopeasti seitsemässä tunnissa mutta en saanut nukuttua kuin tunnin koneessa joten koko päivä Suomessa myös aikaeron takia meni vähän väsyneenä. Vietin Helsingissä n. 10 tuntia joten pääsin mummilleni syömään kunnolla ja ehdin nähdä muutamaa sukulaista sekä ystävääkin!


Naurahdin hieman ensimmäisille kuville jotka matkalta otin, ylemmässä on kuva New Yorkin (Brooklynin) valoista sekä alla kuva Helsingin yläpuolelta kun sunnuntaiaamuna sinne laskeuduimme. Pieni ero valomaailmassa :D
  

Oli superoutoa olla yhtäkkiä taas Suomessa. Ensinnäkin se, että kuulee suomea joka puolella ja että kaikki ovat vaaleita ja "tutun ja turvallisen" näköisiä. Toisekseen eurot tuntuivat valtavilta! Kolikot on jotenkin tosi massiivisia verrattuna dollareihin... Kymmenen tunnin vaihdon jälkeen jännitin Lappiin palaamista toden teolla. En tiedä miksi jännitin paluuta niin paljon mutta oloni oli todella epätodellinen. Nähdessäni perheeni Rovaniemellä purskahdin itkuun, iloinen jälleennäkeminen muutaman kuukauden jälkeen. Rovaniemi oli muuttunut paljon poissaoloni aikana mikä tuntui hassulta. Keskustelin juuri luokkakavereideni kanssa miten outoa on se että asuu toisella puolella maailmaa ja kotimaassa kaikki jatkavat elämistään ja kehittymistään! Sehän on ihan luonnollista mutta silti hämmentävää kuinka paljon asiat muuttuvat lyhyessä ajassa.

Ensimmäisenä kokonaisena päivänä Rovaniemellä kokosimme vanhan porukkamme kokoon (kaikki meistä asuvat ympäri maata sekä maailmaa) ja Rovaniemellä ollessamme käymme aina vaihtamassa pikaisesti kuulumiset.


Aatonaattona lähdimme pikkuveljeni kanssa ajelemaan kohti mummolaa. Väsymys ja pimeys meinasi ottaa vallan ajaessa mutta onneksi ajotaidot olivat vielä tallella!


Aattoaamuna katsoessani ikkunasta ulos, ulkona oli sininen hetki. Niin kaunista! Ystäväni New Yorkissa olivat ihan kummissaan ja haltioissaan maisemasta ja ajattelivat että kuva on muokattu!

  

Pian vanhempanikin saapuivat mummolaan (meitä oli iso suku koossa) ja pääsimme viettämään aattoa Joulupukin, lahjojen sekä maittavan ruoan kera.

Serkkuni ja hänen tyttöystävänsä koira Pörri vei totaalisesti sydämeni. En ole koskaan ollut koira- tai eläinihmisiä ja siksi suuresti ihmettelen miten näin pääsi käymään. Lisäksi olen aina ollut allerginen eläimille eikä nyt ollut oireen oiretta! Pörri istui parin päivän aikana monesti sylissäni ja viimeisenä päivänä oikein tunki syliin silitettäväksi <3Toisekseen sydämeni suli kun pääsin tapaamaan kuukauden vanhan serkuntyttäreni, kuinka pieni voi ihminen syntyessään ollakaan! Vauva ja Pörri olivat vuoronperään sylissä, olin aivan myyty <3 Ajatella että seuraavan kerran kun tämän pikku nyytin pääsen näkemään, hän jo istuu...
Ps. Sain vihdoin leikattua turhan pitkäksi kasvaneen tukkani ja sain vihdoin mieleiseni mallin! Kiitos Johanna, pus!

Alkuillasta joulupukki saapui vierailemaan ja leikimme muutamat piirileikit sekä jaoimme lahjat. Näin isolla porukalla kun aattoa viettää menee tovi jos toinenkin lahjojen jakamisessa! Suvun pienimmät saivat tietysti valtavimmat kasat paketteja ja mieki sain kaikkea mitä eniten tarvitsin; rahaa sekä suklaata!!!Rakas veljeni jota eniten kaipasin <3
Rakas serkkuni Eetu <3


Kotoa poissa ollessaan sitä huomaa kuinka perhettään tarvitseekaan ja ikävöikään... <3


 * * * * *


Harmikseni huomasin juuri ettei tullut otettua yhtään kuvaa ystävistäni eikä illoista ulkona! Noh, onneksi muistot säilyvät!Aattona kotoa poissa ollessamme Rovaniemellä oli niin kova pakkanen -30C hujakoilla että talomme vesiputket olivat jäätyneet... Olimme siis loppulomani ilman vettä (kannoimme vettä naapurista sekä jouduimme ostamaan litrakaupalla valtavia tynnyreitä kaupasta). Sitä huomasi mikä merkitys vedellä onkaan! Lomani päättyi siis hyvinkin eksoottisiin oloihin :DViimeisenä päivänä Lapissa kävimme perheeni kanssa keilaamassa ja tuttavillamme saunassa, voi kuinka saunaa onkaan kaivannut. Ja pitihän meidän vähän leikkiä hohtokeilauksen UV-valoissa!

  

* * * * *Maanantaiaamuna heräsin 3:30 ja suuntasimme kohti lentokenttää. Tällä kertaa ei tarvinnut edes itkeä sillä tiesin palaavani kotiin Nykiin ja heipat on jo muutaman kerran sanottu. Puolen vuoden päästä paluu Suomeen! Aika rientää niin nopeasti että eihän tässä ehdi edes ikävöidä :)Nyt pitää kyllä suositella ruokapaikkaa; jos ikinä olette Helsinki-Vantaan ulkomaanterminaalissa (2) portin 34 lähettyvillä; siinä on uusi sushi-/nuudeliravintola, suosittelen erittäin lämpimästi! Tietysti ravintolassa on lentokenttähinnat mutta ruoka oli erittäin maittavaa ja piti nälän pitkään! 


* * * * *


Paluulento meni hieman hitaammin kuin edellinen enkä taaskaan saanut kahta tuntia pidempään nukuttua mutta saavuin turvallisesti kotiin ja kaikki oli niin kuin ennenkin! Mikä ihana tunne palata nukkumaan omaan sänkyyn :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän vuoteni, mikä matka tämä on ollutkaan! Jospa saisin uuden vuoden puolella vielä väsättyä jonkunlaisen koosteen vuodestani :) Oloni on kiitollinen, siunattu ja onnellinen. Kiitos että olette olleet mukana matkassani! xoxo Kia

2 kommenttia:

  1. Pus pus murunen! <3 Onneksi ehdittiin näkemään edes pikaisesti! Kaikkea ihanaa tulevaan vuoteen! :) Ps.repesin Annariinalle tuossa kuvassa :DD

    VastaaPoista
  2. Viimeinki susta kuuluu jotain! Kauhee ikävä ja harmittaa ihan sikana että ei nähty nyt. :( meijän pitäs jutella joku päivä ja vaihtaa tarkemmin kuulumisia!! I have some news for you ;)

    VastaaPoista

Piristät päivääni jättämällä kommentin ♥