"You will get there when you are meant to get there and not one moment sooner...so relax, breathe and be patient."

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

The Last Two Weeks

HELLO!

Vihdoin ja viimein löysin aikaa blogin päivittämiselle. Tuntuu, että tulin tänne muutama päivä sitten mutta eilen tuli muutosta kaks viikkoa täyteen! Hullua, miten nopeasti aika taas rientää. Mulla olis niin paljon kerrottavaa ihan joka päivästä, mutta pitää nyt vain päättää ne jännimmät ja tärkeimmät hetket ja kiteyttää tähän suurinpiirtein ensimmäiset viikot Nykiläisenä.

VKO 39

Koulu alkoi. Ensimmäisenä päivänä oli ilmoittautuminen opiskelijaksi, saimme omat kulkukortit ja paljon PALJON New York Film Academy- vaatteita. Meillä ei ole siis koulupukuja mutta mainoksen vuoksi saamme käyttää näitä NYFA-logolla painettuja vaatteita. Totta kai se on ylpeyden aihekin tällaisiin pukeutua ;) Ensimmäisenä päivänä tuli paljon tärkeätä informaatiota opiskelusta ja elämisestä yleensäkin New Yorkissa. 

Loppuviikolla pääsimme yksityispaatilla ajelulle Hudson-joelle, kiersimme Manhattanin ympäri ja kävimme Statue of Libertyn edessä. Laiva oli aivan upea (nyt tietää mihin koulumaksut menevät :D) ja sää mitä kaunein. Oli ihana päästä tutustumaan uusiin luokkakavereihin.
 Kuten olenkin tainnut aiemmin kertoa, koulurakennus sijaitsee aivan Manhattanin eteläkärjessä ja näemme Vapaudenpatsaan suoraan ikkunasta. Tästä todistusaineistoa kun saan räpsästyä siitä kuvan. Koko ensimmäinen viikko meni tällaisissa lämpötiloissa, en ollut ihan varautunut näin kesäisiin oloihin.


Käytännönasioiden hoitaminen on sujunut hyvin, ei kuitenkaan täysin ongelmitta. Sain puhelinliittymän, mutta kaikki liittymät ovat järkyttävän kalliita, joten siihen on tottuminen. Avasin myös täällä pankkitilin ja sain ravata kolme kertaa pankissa (kaksi kertaa turhaa) todistamassa osoitteeni ja olevani opiskelija. Näissä tilanteissa englannin kielen taito on ollut kovilla, mutta hyvin niistä on kuitenkin selvitty loppujen lopuksi!

VKO 40

Olen alkanut sulautua joukkoon. Mulle ei tulla kaupungissa myymään turistikohteisiin lippuja ja paikalliset kysyvät multa neuvoja miten päästä paikasta toiseen. Alan jo hahmottaa, miten täällä kuljetaan ja käydään kaupassa!

Matkaan päivittäin n. 20-30min (riippuen ruuhkista) junalla kouluun ja joudun aina seisomaan metrossa naama ikkunassa kiinni sillä ne ovat ihan tupaten täynnä. Yritin räpsiä pari kuvaa junamatkalta Williamsburg-sillalta.Toinen kouluviikko alkoi koe-esiintymisillä ja tasokokeilla. Kävimme pienemmissä ryhmissä tanssimassa koreografian ja meistä osa vielä pyydettiin toiselle kierrokselle näyttämään piruetit. Sen jälkeen menimme yksitellen laulamaan tuleville lauluopettajille ja he jakoivat meidät tasoryhmiin. Ensi viikolla alkaa myös yksityistunnit ja saamme tietää omat lauluopettajamme, jännittävää! :)

Noh, ryhmäjaossa kävi sitten niin että minut laitettiin neljästä tasoryhmästä siihen tasokkaimpaan opiskelijoiden kanssa, jotka ovat harrastaneet tanssia jo kymmenen vuotta!!! Ensimmäisellä balettitunnilla sain nieleskellä itkua kun opettaja huusi korvan juuressa mitä piti tehdä. Eikä mulla ollut hajuakaan mitä siellä tapahtui. Eihän puolen vuoden balettikokemuksella voi olla samalla tasolla lähes ammattilaisten kanssa. Päätin kuitenkin, että teen kaikkeni ja näytän vielä opettajalle, että pystyn jatkamaan tässä ryhmässä! Helppoa se ei tule olemaan, mutta meiltä vaaditaankin täällä joka tunnilla "blood, sweat and tears". Hurja meininki.

Jazz-tunti meni paljon paremmin ja siellä tunsin olevani oikeassa ryhmässä sillä osasin suunnilleen kaiken mitä tunnilla tehtiin. Täällä tarvitaan selkärankaa ja olenkin huomannut sen vahvistuvan. Ja rehellisesti sanottuna, seuraava balettitunti pelottaa ja paljon.


Tässä valtava musiikkiteatteri-ryhmämme. Meitä on n. 50 ja olemme neljässä eri ryhmässä kaikilla tunneilla.  Olen tutustunut aivan ihaniin ihmisiin ympäri maailmaa joilla on samat unelmat ja tavoitteet elämässä. 


Me saatiin lukujärjestykset! Meillä on 11 eri ainetta viikossa, 6 tuntia tanssia ja muut näyttelemistä/laulua. Olemme koulussa aamuyhdeksästä iltaseitsemään. Päivittäin. Viikonloput on tällä hetkellä vapaita, mutta kun projektit lähestyvät, meillä ei ole vapaata varmaan ollenkaan.

Ekan viikon laulu- ja näyttelijäntyöntunnit meni tosi hyvin ja olen niistä tosi innoissani! Taso on aivan huikea ja töitä riittää... I feel like I'm in the right place!

Koska tunnen itseni jo Nykiläiseksi, juoksen paikasta toiseen enkä ota kuvia juuri ollenkaan. Pitäis kuitenki nauttia hetkestä ja yrittää myös katsoa ympärilleen vaikka kaikkialle onkin kiire. Yhden turistikuvan ehdin räpsästä uudesta One World Trade Centeristä, jonka olen nähnyt kasvavan viime kahden vuoden aikana. Se on ainakin 10 kerrosta korkeampi kuin mikään muu pilvenpiirtäjä täällä, voitte vain kuvitella kuinka kauas ylimmistä kerroksista näkee.


Tänä viikonloppuna pääsin vihdoin katsomaan tälle vuodelle ensimmäisen Broadway-musikaalin. Kävin katsomassa Cinderellan upean Alaskalaisen luokkakaverini kanssa! Musikaali oli tietysti hienosti toteutettu, mutta siitä jäi puuttumaan jotain enkä ollut blown away laulusuorituksista. Kummallista.

Huh, aikamoinen pläjäys taas kuulumisia. Ens viikolla rakas ystäväni Sonja ja hänen siskonsa tulevat lomalle New Yorkiin! Ihanaa nähdä tuttuja kasvoja meren takaa näinkin pian! Ja jos aika lentää yhtä nopeasti kuin tähänkin mennessä, ei mene aikaakaan ennen kuin olen taas Suomessa jouluna <3

Nyt lähden katsastamaan pyykkituvan, katsotaan miten sen kans käy...
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

xoxo Kia

12 kommenttia:

 1. Oi, ihanaa kuulla noin energisiä kuulumisia! Ja todellakin, nyt vaan suomalaisella sisulla ne balettitunnit!! Näytä niille :D Muista levätäkin ja syödä hyvin, jos teillä on noin järkkyjä päiviä...sun keho ja mieli on aika kovilla siellä... Kivaa uutta viikkoa, Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Hehe, näinpä! Tällä viikolla meni jo paljon paremmin ;) Joo olen kyllä jo nyt tosi väsyny, pitää vaan viikonloput sitten nukkua läpi ja kerätä energiaa! Kiitos samoin!

   Poista
 2. Näit kuulumis postauksii on niin ihana lukee! Sä oikeesti elät mun unelmaa, ja toivon että oon viellä joskus itsekkin tuolla !! Tällä hetkellä alotin just ylä- asteen ja keskityn täysillä mun laulu, piano ja tanssitunteihin! Mut oot upee ja ihanan postiivinen, pidä hauskaa, koska tollasta tilaisuutta ei ihan jokainen unelmoiva tyttö saa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Wau, ihana kuulla! Paljon tsemppiä sulle kaikkiin opiskeluihin ja tulevaisuuteenki! Kiva että sulla on unelmat selvillä jo tuossa vaiheessa :) Kiitokset ja halit <3

   Poista
 3. Kiva, kun kirjoittelit! :) Tsemppiä niihin balettitunteihin! :)

  VastaaPoista
 4. Hui tuntuu niin epätodelliselta lukea sinun kuulumisia, en voi vieläkään uskoa että sun elämä on nyt siellä! Nautihan olostasi siellä rakas <3 Ja muista.. Älä rääkkää itseäsi hengiltä, vaan muista olla tarvittaessa armollinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, vähän oudolta tää vielä itestäkin tuntuu! Kiitos muru <3 oot rakas!

   Poista
 5. vitsi miten ihana postaus<3 kuulostaa että siulla on ollut siellä ihan mahtavaa, ja kirjoitatkin niin positiivisesti että väkisinkin tulee hymy huulille :) oon tosi iloinen siun puolesta, pidä toi asenne!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosss Tuuli! Tosi ihana kuulla, I'll try! <3 :)

   Poista
 6. Oi niin kiva lukea näitä nycin postauksia ! Tällähetkellä en voi itse tehdä muuta kuin unelmoida sinne muutosta ja jonnekkin teatteri/tanssikouluun pääsemisestä, joten nää sun postaukset on mulle kullanarvoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tiiu kiitos! Unelmia kohti vain!!! Kaikki järjestyy jos niin on tarkotus :)

   Poista

Piristät päivääni jättämällä kommentin ♥