"You will get there when you are meant to get there and not one moment sooner...so relax, breathe and be patient."

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tämä tyttö kaipaa esittelyä

Hei kaikille!

Tästä se nyt lähtee, mieki sorruin blogien maailmaan. Pieni esittely olisi kuitenkin paikallaan. Here we go!

Olen 19-vuotias (pian pyöreitä täyttävä) lappilainen tyttö, joka tuli jo lukioaikana siihen tulokseen, että Joulupukinmaalla ei ollut tarpeeksi tarjottavaa tulevaisuudelle. Nuoruus oli kiireistä ja harrastuksentäyteistä, tuli kokeiltua lajeja muodostelmaluistelusta kontrabasson soittoon. Pitkäaikainen viuluharrastus vaihtui myöhemmällä iällä (mikä myöhempi ikä, en mie nyt vielä niin vanha ole?) henkilökohtaisempaan soittimeen, lauluun. Lukio-opinnot menivät siitä mistä aita oli matalin keskittyen musiikin ja teatterin harrastamiseen. Kun valkolakki laitettiin päähän, oli aika hakeutua etelämmäs ja alkaa hakea koulutuspaikkaa. Lopulta päädyin Helsingin Evankeliseen Opistoon opiskelemaan musiikkiteatteria vuodeksi, ja tajusin, että tämähän on minun juttu. Viime syksystä 2013 lähtien olen siis asunut omillani Helsingissä ja työskennellyt samalla kaupan kassalla.

Helsingissä yksin asuessani olen saanut leikkiä olevani aikuinen ja miettiä (ja vähän myös suunnitella) tulevaisuuttani. Jostain syystä ulkomaat (varsinkin Yhdysvallat) ovat kiehtoneet minua pienestä pitäen, luultavasti koska olen saanut mahdollisuuden vierailla monessa maassa elämäni aikana, joten päätin kokeilla onneani sekä taitojani ja lähteä ulkomaille pääsykokeisiin. Useampien pääsykokeiden - ja yhden traumaattisen pääsykoekokemuksen - jälkeen minulle tuli tieto, että olen päässyt sekä Lontooseen että New Yorkiin opiskelemaan unelma-ammattiani. Sain myös New York Film Academysta lahjakkuusstipendin. Ei tarvinnut kahdesti kysyä, kumman valitsen! Koska opiskelu Yhdysvalloissa ei ole halvimmasta päästä, saankin tehdä tämän kesän töitä oikein urakalla - tiedossa ei todellakaan ole siis lomailua. Jotkut sijoittavat autoihin ja moottorikelkkoihin, mie lähen kouluttautumaan :)

Koulupaikan ja stipendin saatuani olo on ollut kuin kuplassa, joka odottaa puhkaisua. Ei yhtään tiedä mitä pitäisi ajatella. Unelmani on käymässä toteen ja pääsen näkemään läheltä, miten Broadway säilyttää loistonsa vuosi vuoden jälkeen. Monen ehdotuksen ja kehotuksen jälkeen päätin aloittaa blogin kirjoittamisen, jotta ystäväni ja sukulaiseni saavat olla mahdollisimman lähellä elämääni. Päivitän tänne iloni, huoleni ja ongelmani muuttoprosessin ja opiskelun aikana Helsingissä ja New Yorkissa. Stay tuned!

xoxo Kia

6 kommenttia:

 1. Huippua että alotit tän blogin, mä ainaki jään seuraamaan miten sulla menee :) Tästä jää varmasti itellekki kiva muisto, tai ainaki ku ite kirjotin vaihtovuoden aikana blogia nii niihin juttuihin ja fiiliksiin on niin helppoa palata sitten myöhemminki! Tsemppiä matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Tässä menee hetki opetellessa miten tämä toimii, mutta eiköhän se tästä ajan myötä.. :D Juu näin on!!

   Poista
 2. Lisää blogi blogilistalle, (blogilista.fi) niin ois helpompi seurata :)

  VastaaPoista
 3. Muruuu ihana päästä lueskeleen sun juttuja! Halit <3

  VastaaPoista

Piristät päivääni jättämällä kommentin ♥